Direkt från receptionen

Gottfolk gottfolk! Min förkyldning börjar lida mot sitt slut, jag upprepar börjar!

Har träffar en gammal vän på stan idag innan jobbet, Jeremy. Det blev en sväng i Stockholms kvarter på en shoppingrunda! Det var trevligt att "catch up" igen efter en tid. Vi ska göra lite bussnes tillsammans eftersom han sjunger och vi dansar, men mer om det länre fram i kalla 2009!



För övrigt har jag pysslat mycket med dansoutfitten här i Marikas, och dansat lite för mig själv, det är svårt att sitta still här när musiken dunkar och golvet vibrerar. Good wibez you know!

Ska strax in och dansa house med Viktor Fröjd, eftersom det inte blev någon house här om dagen, ska bli jättekul faktist.

Vill blir frille så jag kan andas som en vanlig människa, sova med stängd mun och sluta snarka! Haha, allt för moi, peace.

I feel good

Whoa! I feel nice, like sugar and spice!



So good, so good, so good! Yeah!


Collie Buddz - Blind to you haters


Paybacktime

HAHAHAHAHA, asså finns det någon underbarare person än Binta när det gäller paybacktime? Svar nej! Hon sätter alla på plats när det kommer till kritan!

Någonting man får lära sig när "det går bra", eller när man har något som ingen annan har är att alla "haters" kommer fram och gör allt för att försöka trycka ner än.

Jag har dock aldrig råkat ut för så värst mycket haters! Har fått typ två kommentarer, men vet exakt vem personen är och tar inte åt mig ett dugg eftersom jag vet att tjejen är rubbad och det bara handlar om avundsjuka om inte annat.

Tycker det är så idiotiskt att folk ska kommenera onödiga saker istället för att glädjas åt personen i fråga. Har man en åsikt behöver man faktist inte alltid lägga upp den om man tänker till en extra gång.

Efter SM tävlingen har många hoppat på Binta med onödiga kommetarer, jag har klarat mig undan lite måttligare, men inte helskinnat!

Binta har iallafall fått med allt i ett, hur hon nu har lyckats med det - jag kunde inte ha sakt det bättre själv, så det är ingen ideé att jag ödslar tid på att skriva ett fet inlägg om det, hon fick till det så fint själv! En applåd för Binta som satte alla haters på plats med sina svar på tal! Hahahaha, jag dör för dej!

We´re blind to you haters! Hahahaha =)

Btw du som sa "den här tjejen e bara för creepy nör hon kryper på golvet... *ryser* tror folket hejjade på henne för att hon e överviktig... då är det WOW liksom.. att en tjockis kan dansa sådär"

Hahaha jag skrattar åt din patetiska kommentar, man behöver inte vara smal som en pinne för att kunna röra sig, och OM jag hade velat se ut som en pinne hade jag gjort det också. Jag trivs med mig själv som jag är och jag dansar helt utmärkt med mina hantag!!

I shakes my butt, shakes my gut like 'yeah bitch, what?'



Tack så mycket!



Vill bara tacka alla för alla fina kommentarer, mess och grattulationer för SM vinsterna :)

Det känns jätte bra att få feedback, även negativ! Fortsätt kommentera så här bra som ni börjat göra nu, och jag ser att ni blir fler och fler!! Under sommaren har ni ökat mycket, och det fortsätter bara uppåt på mätaren :)


Dagens dilemma

Receptionist, javisst!

Ska ha klass om 10 minuter. Idag står det mellan Locking/Popping med Isse och Ragga med Sara Galan som är en enormt duktigt dansare! Hon blandar typ dancehall och afrikansk dans, ballt! Skulle även vilja lära mig dansa popping, det är as nice det med när man kan det.

Jag har lätt för att lära mig olika stilar och få in känslan rätt fort, men det hela handlar ju om tid.. Tid som jag typ inte har.. Men after school, after la studento så äre ferre, sen ska jag ta alla kureser man kan ta och rocka fett, haha!! Svett, blod och tårar.

Dock är jag fortfarande krasslig, så jag är inte hundra på om jag ska dansa idag... 

Jeremy är påväg hit så ska umgås lite med han också, long time ago! Adjos amigos!

Good night

Tro det eller ej, men precis när jag skulle gå in i house salen ångrade jag mig, gick två steg åt vänster och gick in i den andra salen där det dansades hiphop commersall. Tungt! Woppaah hip to the hop!

Efter praktiken åkte jag och träffade Jessica. Vi chillade tillsammans ett tag i dassalen och sedan rullade vi hem till henne. Här är vi nu och har ätit en smarrig, kryddig måltid! Mmh jamaah!

Båda är helt slut, men vi ska gå och sova snart I think. Det är ju en dag imorgon också ;) Tänkte slänga upp ett litet dansklipp på moi men det får bli en annan gång, det har blivit så mycket dans här på senare dagar, eller vad säger ni? God natt gottfolk, dröm vidare.. om moi haha!



Jessica in fokus!


House på ingång

Just nu sitter jag i Stockholm, i Marikas dans och modestudio. Chillar i reseptionen, och ska om ca 10 minuter gå in och dansa lite house..tror jag! Det står mellan house och Commersial Hiphop, men det lutar åt house!

Är ju inte helt frisk än och när man dansar house måste man ju vara hyp - upp ner, höger vänster!! Men det är sjukt kul, så det blir nog house idag! As nice att jag får dansa hur mycket jag vill! Men kan ju inte dansa för mycket då kommer jag aldrig bli frille (frisk).  Lateer!!

Blackout-flippination

Direkt efter den lyckade kryssningen till kvällens dansjobb! Vi i Blackout (+ Blackouts boys) jobbade på en klubb i Stockholm. Denna gång skulle vi inte ha någon show som vi brukar, utan vårat jobb var att få igång människorna där och att få det till en brakfest, mingla runt osv.

Vi fick huuuur mycket drinkar vi ville gratis i baren, och alla männsikor var helt fachinerade av hur vi dansade!

Vi hade så himla kul, och nu har dom bokat oss igen på fredag, men då ska vi göra en show för alla V.I.P gäster typ. Spännande får se vad det blir av det.

Vi dansade tills det stängde, och alla flockades och ville bjuda på drinkar, men hallåå vi fick ju gratisdrinkar så varför lixom? Haha, vi fick psykosflipp på övervåningen när alla var nere och vi hade heeela våningen för oss själva. Chefen sa att vi fick komma när vi ville, free for festis!



Längtar till fredag då vi ska flippa ordentligt! Weeey!! Vi fick blommor av ägarna innan vi gick. På bilderna ser det ut som ett "B-ställe" men vi tog alla bilder innan vi började jobba och innan människorna hade börjat strömma in, det är ju trots allt en krog, krogar brukar ju vara rätt så fulla :)

Efterfesten fortsatte, hahaha i den rosa bilen mot next place. Kände verkligen hur min kropop var sluut efter två dagars hårtdansande och svetti svetti (SM+festandet, Dansjobbet). Mathilde och jag fick sjuts till tåget från festen klockan haöv 8 på morgonen, så länge festade vi! Vi åkte en röd ferarri, turbo - snacka om nära döden upplevelse!



Dock var det inte lika roligt att jag jobbade från 1-8 på söndagen... med dans! Haha min kropp har gått i konkurs! Vila? Nej för imorgon ska jag tillbaka till Stockholm och praktisera på Marikas dans och modestudio igen, no time to rest!


Kryssningen

Kryssnigen var helt flippad! Helt underbar, vi hade så himla kuul! Förutom sm så gjorde vi en massa saker!

Jag, Binta och Jessica delade hytt. Vi fick en flashig hytt med två rum, så vi hade det ena rummet som danssal!

Vi åt godaste bufeérna, middag, lunch och frulle!! Vi åt som om vi inte fått mat på år och dar!! Haha helt roliga, våra tallrikar svämmnade över, för att inte tala om efterrättsbufeen vi gluffsade i oss!!

Efter smtävlingen festade hela båten loss tillsammans med oss!! Hela natten fram tills klockan sju då frukostbufeen öppnade festade vi gärnet och dansade som aldrig förr! Jag förstår inte hur vi hade krafter kvar till det igentligen, men det var så roligt så det var svårt att låta bli. Under alla dessa timmars dansande och springande runt på båten fick man så många kommentarer om dansandet att man nästan fick skavsår i öronen, haha nej då, man kan aldrig få för mycket feedback :) I love it.

Sjukt lyckad kryssning, det måste göras om!! Dagen därpå tävlade paren, och vi var självklart längst fram och hejade på, precis som publiken gjort på oss dagen innan. Dom var jätte duktiga och det var kul att kolla på.

Som vanligt fick vi ännu fler fans och kontakter, men framför allt en dunder dunder dunder kväll/natt att minnas!

Sen får man ju inte glömma att vi båda kom hem några laxar rikare (binta 5000 och jag 3000), och fick fina titlar, pokaler och diplom!

BILDER KOMMER, BINTA HAR KAMERAN


Filmerna från Reggeaton SM

Jag dansar,  det var fliiiiip på hög nivå. Prubliken var gaaalna!!



Bintas dans, shake what ya mama gave yaa!!


Reggaeton SM 2009

Wohoo!! Vilken jädrans kännsla det var! Är så fucking stolt över mig själv och Binta som tog 1:a och 2:a plats i reggaeton sm!!

Jag var helt klart prublikens favorit, alla var helt galna när jag dansade. Redan på första steget var prublikens vrål nästan överröstande över musiken! Haha det var en sån härlig känsla att jag glömde bort min koreografi (som jag gjorde i hytten, haha). Känslan var obeskrivlig och jag njööööt verkligen av mina minutrar på scenen!!

Trots att jag var prublikens favorit, vann min andra halva, käraste Binta!! Woohoo!! Hon var helt out of controll, och hon körde med bättre teknik än jag, fast jag kanske hade bättre utstrålning. Jag skrek och klappade där för mig själv där bakom haha.



Man skulle kunna tro att jag är besviken över att komma tvåa och "förlora" mot min bästa vän, men neej. Jag tror faktist att jag blev gladare att hon vann, för jag tycker hon förtjänade det och det spelar ingen roll om jag hade kommit sist i tävlingen och hon först, för när det gäller dans så är hon en del av mig och när bra saker händer henne, blir jag lika glad som henne!

Vi gjorde det tillsammans och man kan inte få bättre placeringar än vad vi fick :) Vi fick stå tillsammans och hålla varandra i handen medans vi väntade på resultatet från dommarna. Kul att det var just du och jag.. igen! :) Me & You, You & Me.

BILDER KOMMER KOMMA UPP SNARAST, BINTA HAR ALLA BILDE PÅ HENNES KAMERA, MAN VET ALDRIG NÄR DOM KOMMMER TILL HANDS, HAHA MEN DOM KOMMER :) VIDEOS KOMMMER OCKSÅ FRÅN NÄR VI FLIPPADE PÅ SCENEN! :D

Wish us luck!!



Önska oss lycka till!! Sm i reggaeton lixom, har aldrig dansat de,
men nu helt plötsligt är man i final lixom! Haha, sjukt!

Har absoult inga förväntningar att vinna, men man kan ju hoppas på en tredie plats? Då vinner man 2000 kr! Men som sakt, inga förväntningar!

Det vore ju bra om jag lyckades dansa klart låten innan jag svimmar, det får nog bli mott mål med tävlingen, jävla feber-och-halsont-och-förkyldnings-sjuka!!

Lycka till Binta, we can do this thing together biiatch!!


Panik!

Vilken jääävla stressig dag jag har haft!

-Fixat mitt hår, halvt iallafall.
-Försökt komma på en dans till imorgon, gick si sådär men har mycket kvar!
-Fick nyss reda på att snubben som skulle göra min mix inte gjort den och inte kommer göra den!

Hallååå paniik!! Allt är fuckat, med detta är inte det värsta!

JAG HAR BLIVIT SJUK!! Fuck, fuck, fuck! Fy fan vad arg jag är! SM är tamefan imorgon och jag är sjuk!! Har inga krafter alls och jag vill bara vila!!

Jag har inte ens några kläder tills imorgon!!

För att sammanfatta dagen så kan jag ju säga såhär:

Har ett halvtfixat hår, ingen mix, inga kläder, ingen dans - ingen chans!

Tequila kväll!

Efter praktiken drog jag och Binta på en lapdancekurs haha! Sen tränande vi lite smått innan jag tog tåget back to U-town!

Från tåget till Cornelia där alla tjejer i klassen befann sig för att förfesta tillsammans innan utgången! Tequila är det ända jag säger!

Mot BJ, wohoo! Helt underbart spårad kväll, skit kul! Min klass dansade ocvh flippade och dansade och flippade all night long! Vi var kvar tills det stängde sen rullade jag och Cornelia hem till Cornelia igen, sen vare godnatt!



DUNDER KVÄLL :)


Mixen till SM på G

Imorgon är det time to make a dance to SM! Jag är väldigt sent ute, men har haft så mycket för mig så det har lixom aldrig blivit av!

Mixen är inte klar, men jag började snoka runt bland låtar till den idag, hallå SM är på fredag!! Vad fan ska jag ta mig till?

Haha, detta kommer bli knas! Men men, någor i denna stil kommer det väll se ut, men med reggaeton musik! Mycket rumpa och mycket shake!


Soft praktik, javisst!

Okey, jag var helt sliten efter den första natten här hos Papis.

Innan dess var jag och Binta en sväng och dansade, vad vi gjorde sen ska vi inte prata om!!

När jag kom till Papis var Mike, Bec, Louie och Toven också här. Dom spelade tvspel och chillade, innan een efter en deckade lite här och var! Jag lyckades få soffan! Näst bäst efter sängen! Dock var soffan lite för kort så jag låg lite konstigt, men det funkade! Alla andra låg lixom på golvet i stora högar hahaha! Dom gick dock inte och la sig förns efter klockan 4 då jag tror dom gav upp tvspelet!

Slapp morgon ända fram till klockan 3 då jag gick ner till Marikas dans och modestudio. Satt och åt min frukost (klockan 3 lixom, haha) tillsammans med Mario och Sussie (från floorfiller). Dom flippade när dom kollade på roliga klipp på datan, haha helt sköna. Dom beställde en taxi till mig, sen fick jag ta med mig en bunt scenkläder som skulle tvättas. Taxin dumpade mig och jag dumpade kläderna som skulle vara klara om två timmar! I väntan tog jag en shoppingrunda på stan! Soft praktik!

Köpte bla en ny tungpiercing eftersom det nu har gott tre veckor sen jag tog hålet, så kännde att det  var dags att köpa en ny. Kulan var silver med rosa diamanter.

Taxi tillbaka sen hade jag typ två timmar kvar av tiden, nice.

Kom nyss tillbaka till Papis crib och grabbarna hoppar, dansar och sjunger!! Dom är ihelt n to it och jag måste erkänna att dom är rätt underhållande! Peace out!


Thoreminen

Idag är det exakt två månader kvar tills min syster kommer hem! 21 November anländer hon från Australien :) Hon kommer dock åka tillbaks igen i januart-februari och vara borta minst två år till.

Wiii, då kan vi sjunga singstar och kolla på film som vi alltid gör :)

Såhär kan det se ut när vi kollar på rysare tillsammans.. Vet inte om hon är räddast för filmen eller för mig när jag gör min så kallad "Thore-min". Den kommer fram ibland om jag är riktigt inne i något/koncentrerar mig en aning för mycket, hahaha!!


Day 1 på Marikas dans och modestudio!

Jag har skönaste praktikplatsen. Jag jobbar som sakt på Marikas dans och modestudio från idag och två veckor framåt.

Slutar om 5 minuter, väntar på Binta som tar klasser här så hennes lektion håller på nu i rummet intill (sitter just nu i receptionen). Det jag har fått gjort idag är typ, ta emot leveransen av danskläderna som kommit in, chillat här i receptionen med Isse och Jonas, kollat klassernas närvaro och njutit av musiken!



Jag gillar att vara här och mötas av alla glada dansare som kommer in hit och är taggade att svettas till musiken! Jag sitter här och rycker med i musiken lite för mig själv. Isse och Jonas är as sköna, och eftersom det här än en av dom största dansstudiorna i stockholm så kryllar det av "stora dansare" här! Paradise!! Woho!!

Har redan stött på en massa tränare och elever som kände igen mig från danscampet vi var på här i sommras, superkul! Och det bästa av allt allt allt är att jag får ta klasser här :) Jag kommer härja och hoppa emellan salarna!!

Nu ska jag säga adjö till alla dansglada människor och sedan ta Binta i handen och rulla vidare till Caribbean Dansstudio för att repa lite om inte annat! Mwaah!!


Till mamma!!


Grattis mamma!!

Grattis mamma på födelsedagen, du är min bästaste och aj lööv joo värri match!

I admire the time you stood by me through all of the bad times.
I wish every mother in the world was just like you.
Your loving is so kind, Oh yes my Mama, Your loving is so true!

Mama you are, i cant find words to say.
But i know that you are the one to give me true loving everyday!




Hittade bara denna bild, kanske inte den hetaste men! Haha!


En liten interljuv



Klippen är dock gamla nu, men bättre sent än aldrig!


Bad day

Jag har haft en "dålig dag". Jag sov ljuvlig brevid Hagge, men vaknade med nackspärr (nästan, haha) Stresspackade men hittade inte mina nycklar till lokalen där jag undervisar. Jag trodde att jag hade glömt dom hos Binta så jag åkte till Binta och stormade in i hennes lägenhet, men neej inga nycklar!

Mobilen var död, så jag kunde inte medela mina elever att jag skulle bli sen, så jag fick åka hem och ringa! Jag ställde in hela lektionen, letade efter nyckeln ett tag, och hittade den.

Tankade, rullade till lokalen. Undervisade mina två resterande grupper, sen rullade jag in till stan och hämtade upp Joanna. Vi åkte till Joanna som bor bredvid nästa ställe där jag undervisar. Så där chillade jag ett tag, sen började min nästa klass.

Elevarna är typ 30 pers, och det är ännu fler som vill börja. Förhoppningsvis ska det bli flera grupper av den, men har inte fått besked om det än. Jag tror aldrig jag har varit så irriterad och arg som jag var idag när jag undervisade. Ska inte gå in på några detaljer, men det var riktigt psykande.

Som tur var var den sista gruppen helt söta, och jag blev glad! Dom kämpade och gav allt, med inlevelse och allt :) Det gjorde faktist att jag fick tillbaka lusten igen :)

Barn från olika håll frågade: Var det du som var med i tidningen, varför var du med i tidningen det är ju orättvist, frööööken jag såg dej i tidningen, Vendela min mamma sa att du var med i tidningen, vad fin du var i tidningen jag har också varit med i tidningen fast jag hade brytit mitt ben då, osv.. Haha sötisar!



Direktsändning, fight!

Jag har suttit barnvakt på eftermiddagen, cash money in the bank. Jag har bytt blöja för första gången i mitt liv, ingen höjdare direkt... Jääääääk nasty!

Hagge och jag har lördagsmys här! Vi båda fick flipp och vi slog sönder varann och en flög ner i marken medans den andra satt fast i väggen eller så. Nu har vi lugnat oss lite och ska strax kolla på en film... eller inte, får se om vi hinner så långt! Planer, planer.

Imorgon är det time to work, dance lektioner från halv 1 till 8, yeah! Peace out.

Blackout på Forumtorget

Idag hade vi dansshow. Det var bara jag och Binta som kunde vara med, och det kanske inte heller var "värsta grejen", men när man får bra betalt och samtidigt gör något som man tycker om så gör det ju inget! Det ser lite konstigt ut nu när vi bara var två, men vi la inte heller ner någon tid på att försöka få det att se bättre ut, det dög lixom.

Här är klippet från dagens show (nyvakna tjejer som inte ens värmde upp och dansar på tom mage).


 

 


Från Uppsala till New York

Fredagskvällen blev spontan! Efter att Papis och hans kompisar (dansare från Stockholm) och vi hade tränat, åkte dom tillbaka till Stockholm, och jag och Binta åkte hem till mig med våra bröder.




Vi åt, sen lämnade vi bröderna lite här och var innan vi tillsammans med Mathilda och Robin hoppade in i bilen och färdade oss med skön musik all the way to S-town! (Stockholm). Haha helt från ingenstans lixom? Klockan var runt 11 när vi åkte från U-town.

Bästaste var Mathilda och Robins kommentar, asså är vi i New York? Det roliga med kommentaren var att dom båda var fullt serriösa, turister i Stockholm haha.

Vi satte oss på ett mysigt nattcafé och pratade och skrattade och hade det allmänt mysigt. Vissa kanske tycker det är onödigt att åka till S-town och fika mitt i natten, men vi var bara sugna på att göra en sådan sak, inte att klubba eller festa, bara ta det lungt och komma bort från U-town. Perfect you know!



Binta och jag deckade på en gång när vi kom hem, vi hade ett dansjobb som väntade dagen därpå så det var bara att försöka njuta av dom få timmars sömn vi insåg att vi skulle få. Later!


HipHop/Karaktär på Studio 018 ikväll!

Sjukt rolig dansstil som inte finns någon annan stans har prämiär på Studio 018 ikväll. Det är Papis som håller i klasserna och det är mycket skådespeleri/utstrålning i dansen! Grymt skönt! Även om du inte är anmäld, kom och gör det på plats! Kursen håller på från 17.30-19.00!

Här är ett klipp från när Papis dansar lite latch på en av våra träningar.


Osmidiga Hareg

Haha i vintras skulle Hareg göra ett akrobattrix över min rygg och flyga över den lätt som en plätt, men osmidig som hon är flög hon rakt ner på marken!

Vi var överdrivet flummiga, så klippet kanske inte är så kul som det var igentligen och mitt skratt i bakgrunden får det att låta som om min humor suger, men det var faktist kul då med tankte på vad kvällen erbjöd oss!


Ice´s nya lya

Hahaha, dagens! Hagge och Ice sov ju hos mig (och dom ska sova här igen inatt, tredie natten i rad, hur pallar jag?), så jag körde Hagge till hennes skola (tidig mamma), så jag själv kom försent!

Ice låg och sov/läste i min bil hela dagen från 9-4 hahahaha!! Jag gick och kollade till henne några gånger för att kolla om hon behövde rastas en stund eller så, men hon låg helt deckad varje gång jag kom! Jag lämnade lite mat till henne också, en halvt uppäten baguette som jag köpte i caffeterian! Hon såg ut att trivas bra, hahaha!!



Nu blir det favorit i repris och båda två är ovanligt flummiga (pain). Adjöken-löken!

Laptop & Studentmössa

Vilken soft dag! Alla elever på Celsius fick en egen liten laptop i lagom storlek idag. Min fick heta "Ice Junior", efter Isatou (även kallad Ice eller Isa). Nu har jag två laptops och en stationär (som min bror exprementerar med, vet inte om den funkar ordentlig längre). Jag kan nu köre ett trippel lan med mig själv haha!

Vi fick även designa och beställa våra studentmössor!! Gud vad jag längtar till studenten nu! Mer än någonsin. Jag blev jätte nöjd med min mössa, den blev fresh like aah! Beställde även ett mjukis sätt med student trycket, och ett champange glas med år, namn och hela kittet. Jag är redo för att åka flak, skrika mig hes och dansa natten låång!


Haggan & Ice in the building!



They´re back again. Hagge och Ice är här igen.. Har ännu en jobbig natt framför mig! Dom får ryck om kvällarna och gör sjuka saker, kolla in Haggan på bilden lixom, hahaha!

Nu sitter vi och lyssnar på Michael Jackson och har tända ljus lite här och där! Mys.

För övrigt körde jag bil idag till skolan! Men innan dess fick mamma visa hur man tankar bilen, haha hade ju ingen aning om hur det fukade! Det är en sån jädrans frihet att ha körkort, man kan komma och gå lite hur man vill, sen är det ju aldrig fel att köra med dunk, dunk i bilen på morgonkvisten!!

Praktikplats, check!

Yes, nu har jag fixat mig en praktikplats! Nästa vecka och två veckor fram har jag ingen skola, utan praktik.

Man fick ingen hjälp från skolan, utan skulle se till att hitta en helt själv. Jag ville inte praktisera på en klädbutik eller så, som jag gjort tidigare, utan jag ville jobba någonstans där jag skulle kunna tänka mig att jobba eller något som faller mig i smak/intresse.

Hmm.. Jag tänkte efter ett tag sen tändes lampan! Jag ville praktisera på en dansstudio någonstans! Uppsala? Nej, jag ville inte jobba i Uppsala, så jag bestämde mig för att jobba i Stockholm.

I sommras var jag och Binta på ett dansläger som jag tyckte väldigt mycket om, så jag frågade om jag kunde få praktisera på den dansstudion, and guess what? Jag fick jobba där! Dom tog egentligen bara in folk som dansar/tar klasser för dom i vanliga fall, men detta var ett undantag!

Så på måndag åker jag till the head-town och jobbar på Marikas dans och modestudio i två veckor, soft!


Dancehall på Studio 018 ikväll!

Ikväll börjar vår första klass på Studio 018! Om du inte är anmäld, gå dit och amnäl dig. Det kommer bli grymt kul! Den börjar klockan 17.30-19.00!!

Här är ett klipp på hur det kan se ut efter våra träningar (när det är "fritt") Hahaha Mathilde!! Det ÄR kul att dansa, så vad väntar du på?


Roadtrip

Har nyss kommit hem med två gatubarn jag plockade upp längst vägkanten, Hagge och Ice. Vi har varit på roadtrip sen klockan halv 9. Sjukaste resan fan, haha en bildörr flög upp hit och en dit! Alla var helt flummiga och jag vet inte hur många varv runt Uppsala vi körde med tanke på att alla skulle hit, sen dit och fram och tillbaka!

Helt sjukt kul har vi haft. Ica och Hagge ska slagga här.. åååhnej, dom kommer förstöra min skönhetssömn! Aja, dom får inte sjuts av mig till skolan imorgon, jag har fått nog! Mathilda ska hämta dessa jobbiga människor, stackare! Haha nu ska ja vara social, adjöken!





Im the fucking best



WOOOHOOW JAG HAR ETT KÖRKORT NANANANANAANAAA!!!
Detta kommer firas med dunder och brak!

Mamma bjöd mig på kinabuffe efteråt medans pappa skrek och jublade i telefonen. Hahaha!!

Jag är skit glad, im the fucking best!! Ikväll blir det säkert en roadtrip, håller borta från gatorna!!


Två år sedan

Hahaha hittade några jätte gamla klipp från när Zumbas var nystartat.
Det känns konstigt att se när vi dansar, skulle vilja påstå att vi var rätt så sämst/icke bra nu när man kollar tillbaka och jämför med nu!

I dessa klipp dansade bara Binta, Mathilde och jag (nuvarande Blackout), även fast vi var sex tjejer på den tiden. Minns att det även var vårat första jobb då vi fick 1000 kr betalt.

Första klippet tränar vi inför boxningsgalan (vilket på den tiden var en "stor" grej för oss att dansa på eftersom vi var "nybörjare/nystartade" på den tiden!). Och det andra klippet är resultatet. Jag var sjuk här kommer jag ihåg, typ köttelfeber! Shit detta var för två år sedan, men tiden går fort när man har roligt! 


"Lokalkändis"

Idag finns UNT artikeln om oss ute i affärerna och hemma hos många uppsalabor. Jag hade ett morgonbesök hos min optiker, och han gav mig tidningen på morgonen och visade artikeln. Vi var på första sidan! Bra början på dagen, och han tyckte att det var roligt att ha en "lokalkändis" som han sa, i hans butik.

Skön bild på Mathilde i fokus och mig och Binta i bakgrunden som står och skrattar. Sen finns själva "läsandet" längre in i tidningen. Mamma och jag gick och köpte ett varistt exemplar, sen rullade ja till skolan där många lusläsare redan hade hunnit läsa artikeln. Ciaao!


Anmäl dig till Studio 018!

Tänkte påminna alla er som vill dansa för oss i Uppsala. Det har ju öppnat en ny dansskola i stenhagen som heter studio 018 där ni kan dansa Dancehall & Hiphop/street karaktär eller i gruppen young vibez. Här finner ni lite mer info om kurserna, kostnader, anmälning osv. Kurserna startar nu denna vecka. (kom som drop in och anmäl dig med, eller prova på för 70kr)

Kurser & priser!
700kr/ termin
-Hiphop Karaktär :Fredagar 18.00-19.30
-Dancehall ny-fort: Onsdagar 17.30-18.00
-Young Vibez : Torsdagar: 17.00- 20.00

Om du vill dansa lite mer och satsa på stilar som bla. Dancehall, hiphop/street mm. så kan du söka in till vår tävling/show grupp Young Vibez som tränar 3 timmar i veckan och har uppvisning eller tävling minst en gång i månaden. Pris 1000kr/ termin (Audition)

Studio 018s dansare & instruktörer:
-Binta Coker
-Papis Sow
-Mathilde Lee Nkembi

(Oliver -Crumping och min klass - hiphop/street kommer starta senare på terminen)

Info & Anmälan:
[email protected]
(för anmälan ange namn, telefon nummer & kurs)

(för anmälan, skriv Namn,efternamn,mail,telfon & kurs)

Vägbeskrivning (eftersom att folk inte hittar): Buss nr 5 mot Stenhagen, hoppa av i hållplatsen som heter stenhagens centrum (vid Ica Maxi). Gå rakt fram (i bussens rikting) över gatan, då är du på skolgården, gå in vid huvud entren som ligger framför näsan på dig och fortsätt sedan rak fram förbi biblioteket och studion. sväng tillvänster och där har ni danssalarna =) (hoppas ni hittar)

Bless n Love!!


Blackout i UNT



Stenhagen bjuder in till dans













Stenhagens ungdomar vill annat än stenkastning. Dansa till exempel. Det finns andra som spelar fotboll, och där finns en ungdomsförening som betecknande nog heter just Vi vill i Stenhagen. UNT har träffat några av de aktiva

Musiken dånar i den rymliga danssalen i nya skolan i Stenhagen. Framför spegelväggen dansar tre tjejer, Mathilde Kizi-Namputu, Vendela Idun och Binta Coker-Drammeh. Väl samövade, viga och starka, men lite generade inför UNT-fotografens kamera.
Tjejerna har dansat tillsammans i en annan, större grupp tidigare, Zumbas. När den upplöstes bestämde sig först Binta och Vendela på försommaren för att fortsätta dansa tillsammans, sedan en månad är också Mathilde Kizi-Namputu med i den nya gruppen Black Out.

Det går bra för dem, inte bara i övningssalen i Stenhagen utan också när de deltagit i tävlingar. Binta Coker-Drammeh jobbar som danslärare i Stockholm när hon inte dansar med Black Out. Vendela går sista året i Celsiusskolans gymnasium och har startat ett UF-företag som specialarbete. UF står för Ung Företagsamhet, och genom Vendelas företag Studio 018, har Black Out fått en egen nisch, som dansare i Stenhagen.
- Vi kommer att erbjuda danskurser för ungdomar och för äldre, och jag kommer att starta en dansgrupp för tjejer mellan 13 och 17 år, tjejer som vill satsa lite mera på dans, berättar Binta Coker-Drammeh.

Mathilde kommer att vara ledare för några av kurserna, två killar som Binta känner från Stockholm för andra.
Genom Studio 018 har Black Out blivit mera än en dansgrupp, den är också embryot till ett företag som kan prova sig fram som UF-företag.
För Vi vill i Stenhagen är Black Out en positiv fortsättning på det samarbete som föreningen tidigare hade med Zumbas.
- Vi har egentligen ingenting med Black Out att göra, annat än att vi känner tjejerna förstås, och att de tränar här i nya skolan där fritidsgården också är. Men vi kommer säkert att ordna musik- och dansaftnar längre fram, och då hoppas vi att Black Out finns med och uppträder, säger Malika Akgul, ordförande i Vi vill i Stenhagen sedan 2007.

Målet för föreningen är att hjälpa till att ordna saker för ungdomar i Stenhagen. Det har varit svårt de senaste åren, pengar saknas.
- Men vi hade Uppsala Music Jam här i våras, och det kom 100-150 ungdomar. Det kändes lite då, men tidigare år har Music Jam anordnats inne i stan. Då har det kommit fler ungdomar, från hela stan, säger Malika Akgul.
Det finns ett fotbollslag som samlar lite äldre killar i föreningen också, men det har Malika sämre koll på. Det är tonåringar i högstadium och gymnasier som är Vi vill i Stenhagens främsta målgrupp.

Det hon framför allt skulle vilja är att fritidsgården får längre öppettider:
- Det behövs ett ställe där ungdomarna kan vara i stället för att bara gå runt här ute, eller stå och hänga någonstans.
Fritidsgården i Stenhagen har stora lokaler med samlings- och pingisrum och kafeteria. Men den är öppen vardagskvällar 18-21, och 18 till 23 på fredagar. På helgerna är den stängd. Besöksfrekvensen nu ligger på mellan 15-20 ungdomar per kväll enligt fritidsledaren Lisa Höglund.
- Den borde vara öppen en timme längre på vardagarna och till midnatt på helgerna, fredagar och lördagar, tycker Malika Akgul.

Ni kan kolla unt sidan om ni vill med :
http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=79-AV_ID=955221,00.html?from=puff

Deckarmys

Har annlänt hem från Baby T(hilda). Andrew och Dubbel B vad också där, blev en deckar-kväll!

Skönt att bara kunna chilla tillsammans såhär på en söndagskväll! Pussgurkor!!




First day at work

Nu har jag jobbat på det gamla och det nya jobbet. Det gick jätte bra, och fler än förväntat anmälde sig!

Gruppen blev så full att vi fick säga nej till vissa. Men förhoppningsvis ska vi göra en till grupp, more cash money in the bank för moi. Detta handlar inte Studio 018, utan jag jobbar som danstränare för Vuxenskolan och Aktiv ungdom för övrigt. Eleverna var toppen nöjda. 


Dansandet under kulturnatten

Nu kan jag berätta om hur kulturnatten gick till för Blackout, dansmässigt alltså.

Taxin kom och hämtade oss, slitna som vi var! Dom som hade dyrt in oss till deras show betalade taxin, sen hoppade vi i princip upp på scenen och körde. Vi hade fel mix, eftersom den mixen vi hade lämnat in är den mixen vi kör tillsammans med killarna från Stockholm, Steve, Papis och Maele. Men eftersom vi tjejer bara skulle köra på denna show så fick vi dansa när "deras låtar/danser" är, vilket var hard! Vi hann lixom aldirg ta en paus! Haha, men det gick bra. Det var ett gäng jätte söta tanter som stog och skrek - Braa, jätte braa, fiint tjejer!! Osv, fett söta!


Blackout hade även en workshop, där vuxna fick prova på att dansa dancehall, vilket tydligen var omtyckt!

Kvällshowen var dunder! Vi slappade hos Binta (och dom mobbar fortfarande mig), sen stressade vi (som vanligt) till platsen där vi skulle dansa. Vi skulle dansa på Hotel Linne, på deras club. Det var verkligen as nice, alla var helt sköna i prubliken och dom gav oss värsta kicken! Jag tror att det var ett av dom bästa showerna med tanke på att vi inte sovit en blund, och att alla är mer eller mindre sjuka. Jag är stolt över Blackout´s framträdande... Ingen fick en blackout :) Min snake var galet snygg, bra där Vendela. En applåd för en av Uppsalas ståltheter hahaha. *Klappar händerna och jublar*

Ett antal "välkända dansare" kom och gav oss feedback och var helt tagna av vår show. En dansare kysste mig till och med på handen. Det går bra nu, kompis!

Synd att inte denna show hamnade på film, vår "kamerakvinna" förstod sig inte på hur man filmade, amatör haha! Vi hade inte samma outfit som på morgonshowen, men vi tog inte heller några bilder på kvällsshowen på hotellet. Kvällen fortsatte med lite shake what ya mama gave yaah!

Jag sova uuuut! Ingen Binta och Mathilde inatt asså..Hallelulia! Next sleep at Binta´s blir förmodligen på tisdag, more about that later. Dock ska jag jobba imorgon... Och från och med imorgon kommer jag att jobba på två dansställen (på söndagar). Good night people! Mwaah!


Ni är konkursfiltar!

Haha ni är så fula! Mathilde och framför allt Binta har som vanligt terrat mig och dragit sina små vittsar om moi(ingår i min vardag), men nu har jag snart fått nog, haha!

Igår natt skulle vi kolla på en av filmerna som vi hyrde, och jag fick förståss filtarna, medans dom två hade ett varsit feting fluff täcke, och dom vägrade dela med sig. I was like.. whatever. Vi gick och la oss klockan 6 imorse, för att sedan vara på ett möte kl 9!! En flummig natt slutade med att jag även fick sova med konkursfiltarna och frös ihjäl, medans dom andra två sov som två fula ankungar i harmoniskt tillstånd!! Och även nu när vi skulle kolla på ännu en film (och sova igen några timmar som vi missade under natten), fick jag självklart konkursfiltarna igen.. vad är detta? Snart är det paybacktime! Lägg märket till Mathildes ET-fingrar på bilden.


Videoblogg

Haha vilken fredagskväll! Övertrötta, slitna, fula, skrattiga oss!! Ett videobloggs-klipp får det bli, som var tillägnat till Bintas blogg, men nu får den ploppa upp här också, same shit lixom! Mycket dokumenterades inte i klippet, som våra hot top model eller dancing in the dark! Haha, psykfall!

Vi är inte serriösa, snarare övertrötta!!


Härligt!

Vilken jävla härlig dag!

Allt gick jätte bra på GUC, det går bra nu kompis det går riktigt, riktigt bra nu!! Mathilda och jag dumpade Mathilde, Jai och Binta och åkte hemåt!

Vi gick sedan en lång prommis med Betty-Spagetti och Cissi tha crazy one. Jag hann njuta av landets ljuvligheter! Haha, det var faktist jätte skönt att ta en promenad i solskenet och på landet! Det finns så många mysiga vägar som är bäst att gå med sin bäste vän!

Nu är det kväll och vi får massa gäster. Dock ska jag inte joina, utan ska ut härja!! Peace out! 


Kulturnatten nästa

Hemma från sista audition idag och young vibez är nu komplett! Grattis till alla nya medlemmar, skratt och tårar!

Det går bra för oss, next preformance är på kulturnatten. Tre shower är det tror jag. En tidigt, en workshop och en kvällshow :)

Här har ni ett klipp på en oserriös träning av Blackout :)


UNT på besök

Som jag avslöjade igår skulle vi träffa UNT idag. Dom hade kontaktat oss, och idag ställde dom massa frågor om dansen och tog en massa kort medans vi dansade.

Artikeln kommer komma upp om några dagar, kan lägga upp den när den kommer. Jag undrar hur den kommer se ut och hur dom har formulerat allt det vi berättade osv.

Här är lite Bilder som Fatou tog under interljuven:





I walking on sunshine



Lovely day, just got paid.


Alot of balls!



Nu är det mycket som händer, många bollar i luften!


UNT tomorrow



Imorgon har vi möte med UNT.
Jag vet inte så mycket faktist, vet bara att det handlar om oss och dansen.
I´ll tell you about it tomorrow!


Filmtime med Baby T

Min ljuvliga dag började med en feting-egenplanerad-sovmorgon.. Mötte Mathilde, sen skolan.

För övrigt har jag hängt med Mathilda hela dagen, och vi hyrde film som vi kollade på på kvällen. Megamys!

Är helt sämst, måste komma ihåg att boka uppkörningsprov, tiden börjar ju sakta men säkert rulla iväg!

Ankan och Pingvinen i 8an!



All eyes on me



Dom behövde inte vara oroliga, dom hade full koll på vart jag befann mig...


Snurr-alla-Hagge!

På tal om dans, här har jag ett tjusigt klipp på Hagge när hon (helt serriöst, även om hon skrattar) försöker sig på en snurr (av balettvariant).

Jag minns denna stund som igår då vi satt inne i ett personalrum i en frisörsalong och skulle plugga då Hagge fick för sig att dansa? Vi var skit flummiga och skrattade åt allt möjligt och vi fick tillsägelse efter tillsägelse att vi skulle vara tysta för vi hördes jätte bra ut till kunderna. Hagge gjorde försök efter försök för att göra en godkänd snurr, varje gång blev knas. Jag lyckades få med en snurr... men hon lyckades inte genomföra den så bra...


Framtidsplaner

Nu längtar jag till studenten!

Binta och jag har suttit och snokat runt efter olika dansuniversitet! Innan vi sticker till Usa (byebyeSwe), så tänkte vi gå ett år på någon typ av utbildning så vi har lättare att komma in på diverse dansgrejer i Usa. Vi har hittat massa kul där man får ett riktigt kämpe år med massa roliga kurser. Blod svett och tårar kommer det bli :)

Man kommer bland annat utveckals i balett, jazz och mordernt (kanske inte så kul men det är ett jävligt bra att kunna för att kunna bli en så bra/bred dansare som möjligt). Vi kommer även dansa house och hiphop/street (med massa olika stilar).  

Det är ju ett tag kvar innan alla auditions och så, men jag blev helt hypad när vi diskuterade våra framtidsplaner! Var bara tvungen att dela med mig av min glädje, mer om detta när det blir mera aktuellt. Over and out!


Nära blindhet-upplevelse!

Min kväll spenderades hemma hos Ice tillsammans med Hagge och Jai. Som vanligt chillade jag med Fatou (tonårsmorsan, uppsalas hetaste bloggare), en stund medans Ice låg och sov! Tillslut var jag trött på Ice´s dåliga beteende så jag hoppade på henne när hon låg och sov, sen var hon klarvaken!

Hagge flippade, Lookoo! Hon gav mig en box rakt i ögat, hon gör så när hon får panik, hon bara flaxar runt med armarna i 180.. När man väl blir nockad och backar bakåt några steg påstår hon att hon är starkare än mig? Hallå, jag vill gärna behålla mina ögon - klart som fan att jag backar och väntar tills galningen andas normalt igen..



BDS <3


Galen tant på rymmen!

Fett läskig tant som springer omkring på stan i Stockholm och jagar folk! Shit hon jagade mig på stan (inte filmat), och jag trodde hon skulle döda mig, jag fattde inte att hon var sjuk först, trodde hon frågade efter en vägbeskrivning eller så, så jag stannade upp för att lyssna på hennes mummel, men då började hon skrika och jaga mig! Hagge och Ice vek sig och dog av garrv, medans jag sprang för livet och skrek, vaad vill du mig??

Klippen är från två andra gånger vi stötte på henne samma dag, men då jagade hon inte enbart mig, utan hon sprang omkring som en vimsig höna!



Out of control



Face down ass up, I'm out of control wit it

Fråga om tungpiercing?

Hej! Jag fundera på att ta hål i tungan. Gör det ont dagen efter? Har hört att det inte gör ont då man tar hålet men på morgonen dagen efter e helevete och mornarna därpå i en vecka typ. Håller du med? Berätta hur det var för dig är du snäll. Tack på förhand kram! Btw du e GRYM på att dansa :)

Hej Sarah! Jag tycker lätt att du ska göra det! För mig så gjorde det inte ont direkt efter, jag kunde prata som vanligt även om man var extra försiktig när man använde tungan. Jag åt jätte försiktigt, inte för att det gjorde ont, utan för att det kändes lite anorlunda. På morgonen dagen efter hade min tunga svullnat upp lite, men det gjorde inte ont, men den hade blivit fetare under natten, haha! Det var typ dpm två-tre första dagarna som var lite "jobbiga", och det var bara för att man inte kunde äta lika snabbt (fick äta riktigt sakta), för man var ovan, men det är defenitift värt det, så jobbigt var det inte! Jag har haft den nu i en vecka och jag äter normalt sen flera dagar tillbaka :) Folks tungor läker olika, men jag har inte haft några problem alls :) Do it!

Tack så mycket, kul att du gillar´t!


Back in the game

Har börjat jobbet idag. Jag jobbar sen tidigare som danstränare och det har ju varit uppbehåll under sommaren, men nu är det igång igen. Jag har fått fler jobberbjudanden som danstränare, så ska börja jobba på ännu ett ställe nästa vecka (förutom på studio 018).

Jag diggar mina elever, dom är så söta! Jag undervisar folk mellan 5-18 år (olika grupper).

Hagge låg halvt deckad i min soffa när jag kom hem, tror någon var slut efter igår? :)


Main-iak!

Igår var en gaaaleen kvälll! Så sant som jag misstänkte, MISSION KVÄLL.

Förfest hos Hagge, haha du är sjuk!!

Vi var bjudna på en födelsedagsfest med en massa folk där vi drack, åt och dansa....riktigt kul med tanke på att man inte är så mkt i Uppsala längre.

När det var dags för alla att dra sig hem så får min käre vän mathilde ett samtal om att hennes lillebror som är 15 år har blivit misshandlad av polisen....vi alla "grabbar" tog en taxi till stenhagen där det stod 4 stora polisbilar samt 2 små....stämmningen var heelt knas...en massa svordommar, brååk och gråt!

När alla föräldrar hade kommit och hämtat deras söner och polisbilarna hade rullat iväg så stod vi kvar där ett tag och tänkte, fan ska vi alla dra hem nu eller? Nej.

efter mycket tjat och mycket men så  så tar vi bilen och åker på en road trip till gottsunda, sävja, knivsta,stockholm och sedan hem...vi dunkade musiken på högsta volym, träffade en massa roliga folk på vägen mm

vi började vår roadtrip kl 2 inatt och avlsuta den kl 4 idag!

MISSION KVÄLL, Bilder kanske kommer, ska tänka på saken! Haha.

Chris White

Nya Chris White! Aaaw vad gullig, han sjunger min och Chris Browns bröllopssång! Ljuvligt!


Fredagsrysare!

Fredagsmys fick jag allt! Pernilla och Joanna kom över till min lya, och dom tog med sig mys! Vi satt i min säng och sjöng (haha vart kom insperationen ifrån), och pratade massvis, och skrattade förståss!!

Vi skulle igentligen åkt ut med Pillis båt, men vädret sög ju pung, regnade och hade sig. Men vi hade en lösning på problemet. Vi satte oss i min källare med tilltugg och kollade på en rysare!!

Hahahahaha, Pernilla satt i mitten och blev döv från båda hållen när jag och Joanna kastade sig mot hennes öron och vrålade när det kom upp plötsliga syner på teven! Haha kanonmys, fredagsmys!! Taxi flickoor!!


Privatlektioner, Shake & Bake!

Treon träffades i danssalen, satte på musiken och började shaka ass!.. Eller riktigt så var det inte! Det tog ett tag för damerna att komma igång och våga släppa loss!

Det slutade riktgit bra, dom klarade sig igenom koreografin och det såg bra ut. Mer ska jag inte nämna för det som händer i danssalen stannar i danssalen, haha!! Men bra jobbat shake & bake!


Fredagsmys



Hur ser din fredag ut, ska du också fredagsmysa? Det ska jag! :D


Haha, vi vet!

Hareg och jag är bäst! Efter allt som vi var med om igårkväll, och allt knas och jag vet inte vad, hamnade vi hemma hos mig vid midnatt! Ett stort mål mat sen kröp vi ner i min nybäddade säng med datan.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

Det är allt jag kan säga, men herre gud det var sååå underhållande, inga liv! HAHAHAHA!!

Vi skrattade och grät, skrattade och kvävdes lite, skrattade och hostade, bytte bild!

H:Vilket poäng?
V:Typ 6,5
H:Varför inte bara en 6:a eller 7:a?
V:Asså 6 är för lite och 7 är typ för mycket?
H:Hahaha assååååå??

Audition till young vibez

Audition igår gick bra. Man vet exakt hur nervösiteten spökar och man vill bara få de fjort eller dö. Tjejerna var duktiga och dom frick feedback då vi talade om vad dom gjorde bra och vad dom gjorde mindre bra. Vi bedömde koreografin, utstrålning och teknik. Jag tror på flera av tjejerna och jag kan se hur mycket dom verkligen vill och är berädda att sattsa hårt för att bli duktiga(re).

Det kommer vara ännu en audition till nästa torsdag, samma sak gäller, Ett eget solo och en koreografi då vi kollar hur bra du tar upp koreografi och utför den.

Grattis till Sepideh som gjorde ett toppenjobb och fick den första platsen i young vibez.


Öppet hus idag, auditon imorgon



Allt gick bra, vi kör igång med kurserna om någon vecka, vi ska bara göra vår lilla skolturneé först. Om du vill att vi ska dansa på din skola, prata med din rektor eller något och hör av dej till oss :) Detta kommer ske nästa onsdag eller onsdagen efter det. Har haft jätte kul idag, och alla dansare kämpade på bra! Det gillar vi!

Imorgon är det audition till young vibes klockan 5, jag ska vara en av dommarna. Kom förberedd med ett solo och ett glatt humör och gör ditt bästa!!

 


Sliten!

Godkväll gottfolk!

Hängde med tonårsmorsan idag efter skolan, innan Ice och Hagge kom. Båda två är fortfarande helt ree efter vi piercat tungan, haha själv kan jag nästan äta normalt igen! Jag har bra läkekött!

Mathilda och Robin kom och hämtade mej sen åkte vi ner till boländerna och tillsist hem till mig. Jag klippte Mathildas hår.

Skolan har varit pain idag! Har aldrig i hela mitt 18 åriga liv slutat så här sent! Halv fucking 5! Jag somnade på en lektion och tvingades köpa en kaffe i skolan (har alltid varit anti kaffe).


RSS 2.0